sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Päivitystä pitkästä aikaa! :)

Onkin vierähtänyt tovi sitten edellisestä postauksesta... Tietokone ongelmia ollut tässä jonkin aikaa, mutta jos tämä kone nyt haluaa kunnolla vielä jonkin aikaa. :)Paljon on kerinny tapahtua tässä muutaman kuukauden aikana. Neidit ovat kumpikin kehittyneet, ja Siru on hurjasti kasvanut. Netan kanssa ollut treeni taukoa suunilleen koko joulukuu, tammikuussa jälleen ryhdistäydyin neidin kanssa. Sirun kanssa nyt on ongelmana ollut lumi määrä, mutta olemme aloittaneet TOKO uran piikan kanssa, jos olisimmekin ensimmäinen eestikki koirakko joka kisaa kyseisessä lajissa...? ;)

Sirulla alkaneet ensimmäiset juoksut pari viikkoa sitten! Kovaa vauhtia mennään kohti aikuisuutta. Juoksut ei juurikaan ole vaikuttanut koiraan. Enemmän omissa oloissaan sisällä ollut, muuten ei muutoksia luonteessa ja käytöksessä. Nettakin juoksuja tekee, karvat on tippunut ja alkaa koira kierroksilla käydä.Ollaan tosiaan Netan kanssa ryhdistäydytty nouto juttujen kanssa ja ensi kesänä ehkä voisimme yrittää taippareita. Katsotaan jos pääsemme taipumuskoekurssille ja miten sielä lopuksi möllitaipparit menee. Viime keväänä olin kuunteluoppilaana, kun Netta oli ihan vauva vielä, ettei voinut osallistua. Olen saanut jopa Netan kantamaan varista! Oli kyllä semmonen jättipotti tähän ankeaan talveen ;) Eli askel lähempänä taippareita, jes! Olemme alkaneet vähän harjoittelemaan ohjausta ja pillin käyttöäkin... Tulevat juoksut nyt ehkä vähän tulee "pilaamaan" meän treenejä, jos koira on samanlainen luupää kuin viime juoksuilla... Tokossa olemme ottaneet vähän takapakkia, tai lähinnä seuruussa, mutta sitä yritetään kunnostaa nyt uudelle "tekniikalla".

Uutena juttuja tyttöjen kanssa olen aloittanut "doboilun". Emme kuitenkaan ihan oikeita DOBO palloja ole ostaneet, vaan ihan normi ihmisten pitkuilainen jumppapallo käytössä...Sirun kanssa jokunen viikko aikaa käytiin kahdestaan eräällä metsätiellä kävelemässä ja katsomassa näkyykö kettuja, tai jäniksiä. Eihän tietenkään niitä elukoita siellä näkynyt, vaan vanhoja jälkiä. Jäniksen jäljet ei neitiä kiinnostanut, tiä sitten kuinka vanhat jäljet olivat... Mutta ketun jäljille, uudemmille ja selvästi vanhemmille, neidillä täysin käytös muuttui ja kiinnostus heräsi. Jos lunta ei olisi ollut niin paljon, olisi se lähtenyt jälkiä metsään seuraamaan. Iso lumi määrä vain teki etenemisen metsässä mahdottomaksi tehtäväksi.
Tokoiltu olemme Sirun kanssa silloin tällöin. Olen niin super tyytyväinen neidin hienoon kontaktiin. Vähän helpommalta kaverilta tuntuu siihen hommaan, kuin vilkas tolleri, mutta toisaalta taas pieni jääräpäisyys tuo omat haasteensa :D Rauhallisesti vain eteen päin.
Näyttelyharkoissa Siru on päässyt pari kertaa käymään.

Kuva otettu viime vuoden puolella.


Mätsäreissä Siru on kerinnyt pyörähtää 3 kertaa. Oulussa nyt ei tullut muuta kuin punainen nauha, mutta Pellon mätsäreissä ekalla kerralla PUN3 ja toisella kertaa PUN2, isoissa pennuissa tietenki. Jos seuraavalla kerralla se PUN1 ;)
Eilen kävimme Tornio RN:ssä, tuloksena PEK2. Sirun kaksi siskoa oli myös kehässä, mutta kukaan heistä ei saanut KP. Syynä olivat liian kevyet ja kehittymättömänt päät, sekä hännät kannettiin liian korkealla... Muuten olen tosi tyytyväinen arvosteluun.

"7kk pentu, feminiininen kokonaisuus, pieni ja melko kehittymätön pää, oikeat rungon mittasuhteet. Hyvät kulmaukset. Kaunis ylälinja. Erinomaiset liikkeet, mutta liian korkealla kannettu häntä"

Tuomarina Arja Koskelo.

Sirun vanhempi sisko (Matkakosken Eräuni)  AVO-ERI1 AVK1 SA PN1 SERT ROP ja RYP2 !!

Tässäpä lyhyt pikainen postaus muutaman kuukauden tapahtumista tiivistettynä... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti