lauantai 5. syyskuuta 2015

Juoksuilua ja shoppailua

Aikaa on hieman vierähtänyt edellisestä postauksesta, mutta eipä meillä ole juuri mitään tapahtunut  kuluvan viikon aikana. 

Tiistaina alkoi Netalla odotetut ensimmäiset juoksut. Sen jälkeen koira on ollut väsynyt, nukkuu vain. Onhan piika rauhallinen kotona, mutta en mie silti näin rauhalliseen koiraan ole tottunut, kun ei olemassaoloa edes huomaa. Erittäin karvaisesta sohvasta huomaa, että kyllä täällä jokin nelijalkainen asuu... Eli karvanlähtö on nyt järkyttävä.


Netta Toller Showssa

 Netta on saanut olla rauhassa tämän viikon. Tiistai iltana kävimme kuitenkin tapakasvatuskurssilla, joka oli nyt kolmas kerta. Juoksuista huolimatta, käymme siellä joka kerta, jos vain työvuorot saan sovittua. 

Tällä kolmannella kerralla huomasin kyllä, että koirassa on jotain eriä, eli taitaa juoksuilla olla osaa asiaan. Koira oli koko ajan hermostuneempi, kuin ennen, eikä välillä millää kuunellut minua. Lopussa se oli jo täysin repiny pelihousunsa, eikä malttanut asettua. Välillä en saanut sitä ollenkaan kontaktiin, eikä muutenkaan käskyjä totellut, vaan teki aivan erillä tavalla. Toki voi asiaan joku muukin vaikuttaa, mutta epäilen kuitenki juoksuja, sen verran kuitenkin käytös erosi normaalista, eikä ikinä ole ollut tällainen. Eipä tuosta kerrasta jääny muuta mieleen, kuin pään sisällä kuuluvat kirosanat :D Seuraavalla kerralla en vaadi koiralta hirveitä, enemmän olemme kuunteluoppilaana. 

Kaunis Netta <3

 Eilen kävimme katsomassa meidän pientä vauvaamme, jonka isäntä nimesi Siruksi. Itse en yhtään pidä nimestä, mutta olkoon nyt. Ehkä mie joskus totun siihen...ehkä... Nimen valinnassa minua kuunneltin sen verran vain, kun sanoin, että miettiä sellainen nimi, että koirat eivät sekoita niitä toisiinsa, muuten minun ehdotukset lytättiin heti.
Meille meinasin eläinkaupassa jo ensimmäinen perheriita tämän koiran suhteen tulla, kun emme tulleet pantojen valinnassa yhteisymmärrykseen :D Toinen halusi niittejä, toinen pinkkiä.  Lopputuloksena kuitenkin päätimme ostaa vaaleanvihreän pikkuruisen pannan ja samaan sävyyn hihna. Paikallisesta liikkeestä käyn ostamassa nahkapannan, kun saan koiran matkaan sovittamaan sitä.

Sirun ensimmäinen oma hihna, panta samaa kuosia. 
Pikkuinen oli viime näkemästä kasvanut hurjasti, koko eroa en aluksi meinannut huomata viime kertaiseen nähden, mutta kun pennut menivät petiin nukkumaan, niin silloin huomasin eron. Olihan se paljon kasvanut. Netta ja Siru pääsivät tekemään ensimmäistä kertaa tuttavuutta. Netan ensi reaktio pennusta oli hyvä, kovasti pikkuinen kiinnosti, hyvässä mielessä. Aluksi näytti Netta olevan hieman ihmeissään mikä isännällä sylissä on.  Eiköhän niistä kaverit tule :) 

Siru kotiutuu ensin viikon keskiviikkona!

Mukaan saimme kasvattajalta Sirun eväät ja Mustin & Mirrin penturepun.


Eilen kävimme vähän shoppailemassa koirille jotain pientä ja vähän isoakin. Ensimmäinen koiraportti ostettiin ja tänään Netta on päässyt testaamaan miltä tuntuu olla meistä portin toisella puolella. Rauhassa laittoi nukkumaan. Tarkoitus on aluksi pitää koirat erillään portin avulla, kun olemme pois kotoa. Pennusta ei ole vielä Netalle mitään vastusta ja Netalla on liian kovat otteet. Myös Netalle ostin ensimmäisen shampoon, tai onhan meillä joku halvin pentushampoo ollut. Ei mitään hajua minkälainen on, mutta myyjän kanssa katsoimme vaihtoehtoja ja päädyin tuohon. En enää edes muista miksi valitsin tuon, mutta testataan! Mukaan ostin myös laimennuspullon.

Shampoo, Djur Magazinet, Haaparanta.

Portti, Musti & Mirri, Tornio.
Huomenna lähdemme kohti Siikajokea epävirallisiin pentunäyttelyihin. Avomies ja poikamme lähtevät minulle matkaseuraksi. Isäntä lähtee tutustumaan näyttelyihin, kun totta kai lähtee itse esittämään tulevaa koiraansa tulevaisuudessa ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti