sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kuulumisia pitkästä aikaa

Tekemistä ja menoa on ollut aivan liikaa, kun ei ole ehtinyt, eikä muistanut mitään tännekkään kirjoitella. 
Sirun meille muutosta on tullut viime viikolla JO 4 viikkoa täyteen?! Mihin tämä aika on mennyt? Tuntuu ettei pentu olisi asunut meillä, kuin pari viikkoa vasta.
Hyvin on pentu kotiutunut ja alkanut oppimaan "talon tavoille", mitään kamalan suuria tuhotöitä ei ole tehnyt. Mitä nyt jotain lehtiä/wc-paperia on silputtuna löytynyt, kun emme ole olleet näkemässä. Keittön tuolit ja muut huonekalut on onneksi jättäny rauhaan, mutta varmuuden vuoksi tilasin tököttiä jonka_pitäis_estää ei toivttujen kohteiden pureskelua. Vielä en ole minnekkään suihkutellut ainetta...Luonteeltaan Siru on rauhallinen, isolla R:llä, rakastaa sohvalla tai omalla pedillä nukkumista. Netta viihtyy enimmäkseen lattia tasolla, mutta vasta kun kipeänä olin, niin koira nukkui kanssani sohvalla flunssaa parantaen.
Kovasti välillä Netan kanssa leikkien yhteen ottavat, Netta on usein se selkään saava osapuoli ja jättää leikin kesken, kiitos penskan naskalihampaiden. Sirun luonteessa olen huomannut möksähtämisen ja mullistelun, jos kielletään pentua jostain asiasta, käsketään pois jotain tms - menee usein silloin pentu jonnekki mököttämään. Mököttäminen voi kestää pitkänki ajan. Netta taas ei usein välitä mistään mitään, toiminnon kyllä lopettaa tms mistä komennon/kiellon saanut, mutta erittäin harvoin lähtee kokonaan paikalta pois ja jos pois lähtee, tulee melkein heti takaisin illistelemään.Siru on oikein reipas ja rohkea tutustumaan uusiin ihmisiin ja asioihin, eikä uudet tilanteet paljoa pelota. Netta puolestaan on kovin epävarma kaikesta.


Netta on koko ajan paremmin hyväksynyt tulokkaan. Korjaan - onhan se hyväksynyt tulokkaan heti ensi silmäyksellä, mutta tiettyihin tilanteisiin hyväksyy pennun koko ajan helpommin.
Luiden päälle kovasti murisi ja örisi, nyt luut voivat olla meillä vapaasti lattialla. Välillä jos Netalla on joku oikein mahtavan herkullinen puruluu(esim. jos uusi on), voi se vähän murista. Lelujen päälle meinas olla vähän samanlaista, mutta se on täysin unohtunut. Aina kuitenkin pitää kisata ja "tapella" samasta luusta ja lelusta, ikinä ei kelpaa vapaana oleva.
Samalle ruokakipolle päästää pennun, aluksi murisi jo metrin päästä. Tietenkään meillä ei koirien anneta samasta kiposta syödä, vaan pentu päässyt livahtamaan Netan kipolle. Pennun läheisyys nukkuessa on kovasti ahistanut, viikon(?) aikana alkanut toisinaan hakeutumaan pennun viereen nukkumaan. Yöthän Siru nukkuu meidän kanssa sängyssä, Netta ramppaa sängyn ja lattian väliä.
Yöt on muutenkin mennyt oikein mukavasti, yhden käden sormilla voi yöt laskea, milloin on pitänyt pentua yöllä ulkona käyttää. Muuten on sikeää unta nukkunut koko yön.Viime viikolla meillä aloitettiin koirille uusi ruoka, Orijenin penturuoka. Rauhallisesti olemme aloittaneet uuden ruuan entisten ruokien seassa. Tähän mennessä ei kummankaan maha ole oireillut uudesta ruasta.
Tähän mennessä Netta on syönyt ProBoosteria ja Siru Canamia ja Pure Naturalia. 
Öljyjäkin koirille menee. Netalle Nutrolin iho & turkki, sekä Sirulle Nutrolin pentuöljy. 


Netan kanssa nouto treenailut ovat ottaneet pahasta takapakkia juoksujen jälkeen. Juoksujen aikana Netta ei ollenkaan nähnyt damia, jätin koko nouto treenit tauolle.
Nyt Netta ei ollenkaan palauta damia, ei välttämättä edes ala kantamaan, vaikka innokkaana lähteekin noutamaan. Jäädytän kokonaan noudot, keskitytään damin kiinnipitoon ja kantamiseen, sekä tokoiluun aletaan panostamaan.
Sirun kanssa olemme tähän mennessä vain harjoitelleet kotona arjen asioita.

Rakennetta, pari viikkoa vanha kuva.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti