tiistai 27. lokakuuta 2015

Tokoilua ja pönötystä

Meillä on nyt pidemmän aikaa ollut taukoa Netan kanssa treenailusta. Emme siis ole mitään kunnolla treenanneet, jotain pientä vain kotona sisällä. Koiralta jossain vaiheessa katosi into mihinkään ja nouto hommat varsinki ovat menneet ihan onnettomaksi perseilyksi. Ei muutako muutama askel niissäki hommissa taakse päin... Olenkin sen verran damia nyt näyttänyt, että olemme kiinnipito treeniä vain tehneet. Luoksetulon kanssa myös alkoi näkymään ongelmia. Lyhyesti sanoen siis, on meillä melkeinpä kaiken kanssa ongelmaa nyt näkyny. 


Viime viikolla kävi labradorinnoutaja herra Luka leikkimässä tyttöjen kanssa.

Tänään oli sitten SE päivä, kun päätin, että kokeillaan jälleen tokoilua. 

Ensin päivällä vähän kontaktia kateltiin ja sivulletuloa seinän vierellä. Kontaktia otti paremmin, kuin koskaan tähän mennessä. 5min tuokio pidettiin, ja huomasin, että koira on tarmoa täynnä. Illalla menimme eräälle hiekkakentälle palauttamaan koiran mieleen liikkeitä. Rauhoittumisella aloitimme, koska Netta oli melkoisesti virtaa täynnä. 
Kaiken kaikkiaan otimme hieman kaikkea mitä olemme tähän mennessä harjoitelleet. Seuruu ei oikein meinannut ensin luonnistua koiralta, mutta hihnan pois ottaminen auttoi asiaa. Oli muuten parhaimpia seuraamisia koskaan ikinä tähän mennessä! 
Paikallaanolokin sujui lähes ongelmitta. Ensimmäisellä kerralla ei malttanut paikallaan pysyä, mutta sen jälkeen toistot onnistui täydellisesti. 
Liikkeestä maahan menoa kokeilimme muutaman kerran, se ei kyllä yhtään onnistunut nyt. Lopuksi annoin Netan vapaana juoksennella kentällä ja samalla harjoiteltiin luoksetuloa. Jonku kerran tuli ongelmitta, mutta sitten löytyi kiinnostava haju ja korvat katosi. Pari kertaa kutsuin luokse - ei vaikutusta, joten lähdin koirasta pois päin erään kentän reunalla olevan rakennuksen taakse. Ei mennyt kuin hetki, kun koira tuli etsimään minua. Sen jälkeen tuli joka kerta luokse kutsusta. 

Hetken rallittelun jälkeen Netta autoon - Siru ulos. Sirun kanssa otimme jonkun toiston paikallaanoloa. En ulkona pitkiä matkoja lähtenyt pois, vaan ensin ihan pari askelta taakse päin ja heti takaisin. Jonkun toiston jälkeen parin metrin päähän koirasta.
Vähän näyttelytreeniä teimme. Näyttelypannan ja -hihnan laitoin koiralle ja vähän juoksimme ees taas ja ympyrää, niin että koira vain ravasi. Myös tietenkin liikkeestä seisomaan jäämistä harjoittelimme, eikä neiti kertaakaan tarjonnut istumista tai maahan menoa. Olemmehan me tuota seisomista ja asettelua harjoitelleet paljon sisällä. 

Siinäpä Sirun treenit. Eivät kestäneet kuin max 10 min. Ensin annoin Sirun juoksennella vapaana kentällä, ottaen samalla luoksetulo harjoituksia. Sirun luoksetulo on paljon, paljon parempi, kuin Netalla... 5min sai vauva yksin tallustella, kun Netan päästin leikkimään. 

Tytöt sai varmaan 15min verran yhdessä vapaana leikkiä ja tutkia kentän reunoja. Samalla tietenkin luoksetulo harjoituksia tein. 

Tähän iltaan olen erittäin tyytyväinen kummankin neidin kohdalla, erityisesti Netan. Tauko teki koiralle hyvää. Onhan Netta kuitenkin edelleen pentu, eihän sillä ole ikää, kuin reilu 10kk. Sirulta taas en hirveitä vaadikaan, vauvalla ikää vasta n. 3½kk. Sirun kanssa on kuitenkin tarkoitus yrittää tokoilla myös, se voi olla ehkä helpompi tapaus, kuin Netta(?) Siru on paljon rauhallisempi luonteeltaan, mutta kuitenkin sitä tietynlaista tarmoa ja ripeyttä löytyy. Netalta löytyy ripeyttä ja reippautta, mutta helposti voi alkaa höseltämään.

Aamulla lähden poikani kanssa käyttämään Sirua metsällä, kun kuitenkin Sirun tärkein työ meillä on alkaa ajamaan jänistä ja mahdollisesti myös muutakin. Saa nähdä miten meille käy. Ilman Nettaa ei ole kertaakaan käynyt, mutta on kyllä  hyvin irtautunut ihmisistä, eikä ole vain Netan perässä juossut siltikään. 50m on ainakin ottanut etäisyyttä tähän mennessä muista, ja tutkinut kiinnostuneena maastoa.

Huomenna myös suunnitelmissa on päivällä käyttää Netta treenikaveri Fannin kanssa juoksemassa ja leikkimässä, illalla sitten pistetään jälleen treenivaihde päälle :)

Netan treenikaveri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti